Policarbonatul în arhitectura inovatoare

Interesul proiectanților și designerilor pentru policarbonat este în continuă creștere. Ca să ne dăm seama, e destul să aruncăm o privire pe Archdaily, cel mai accesat site dedicat universului arhitecturii.

Site-ul Archdaily și sugestii pentru arhitecți

Secțiunea aferentă cuprinde câteva lucrări de mare prestigiu, ca de exemplu Muzeul Energiei din Terragona, Spania, proiectat de Arquitectura. Centrul pentru Familie și Copilărie din St. Louis, Missouri (Statele Unite), realizat de Luchini, este încă un exemplu de clădire publică de mari dimensiuni care folosește acest material. O altă perspectivă ne este oferită de un lanț elegant de clădiri interconectate, realizat în Moscova de o echipă de arhitecți ruși. Danezii propun un pavilion modular dedicat artelor vizuale care poate fi dezasamblat și mutat în altă parte.

Archdaily nu se ocupă, totuși, doar de lucrări neobișnuite, foarte costisitoare sau pretențioase. Site-ul prezintă și proiecte simple, ca de pildă un hangar iluminat pentru Cadillac Fairview și Lanterra, rezultatul unui proiect creat de United Visual Artists. La nivel practic, cele mai interesante sugestii pe care le furnizează site-ul sunt cele care implică domeniul rezidențial, fiind aplicabile la scară largă. Este și cazul unei clădiri de șapte etaje construite în Madrid, Spania, și îmbrăcate complet în plăci de policarbonat de culoare verde. Alegerea biroului de arhitectură SOMOS apelează explicit la principiile mimesis-ului urban, dezvoltate de compania SEP (o filosofie care are la bază diminuarea impactului asupra mediului pe care îl are construirea de structuri industriale, și nu numai).

(articol preluat de pe boxide.it, sursa foto archdaily.com)

Policarbonatul în arhitectura inovatoare
Policarbonatul în arhitectura inovatoare

Nu ai găsit ce căutai? Caută mai jos!